Zapečené žampiony s masem

Dnes se podíváme jakou lahůdku si můžeme připravit v podobě oblíbených žampionů s masovou nádivkou za pár minut.

Ingredience: 300g mletého vepřového masa, 15 ks větších žampionů, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 lžíce olivového oleje, čerstvá petržel, sůl a pepř.

Postup: Do mísy dáme mleté maso se všemi ingrediencemi  (najemno nasekaná cibule a petržel, utřený česnek, vejce, olej, vše dochucené solí a pepřem) a vše důkladně promícháme, například použijeme praktické silikonové lžíce na míchání.  Touto směsí poté plníme očištěné žampiony zbavené nožiček a skládáme na plech na pečení s pečícím papírem.

Pečeme v troubě cca 25 minut při teplotě 180 až 190 stupňů Celsia, jako přídavek můžeme na posledních pět minut pečení přidat na žampiony strouhaný sýr.

Tip: Na míchání nádivky se Vám bude hodit designově povedená a praktická silikonová lžíce na míchání BergHOFF na eshopu www.luel.cz: https://www.luel.cz/Lzice-silikonova-d1032.htm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *