Sýrová omáčka

Sýrové omáčky patří k oblíbeným omáčkám, vhodným hlavně k těstovinám. Jejich příprava je snadná a není náročná na čas ani ingredience.

Suroviny: 0,5l mléka, 150g eidamu, 1 tavený sýr, 1 malá cibule, lžíce sádla, lžička hladké mouky,  sůl a pepř

Postup: Vezmeme rendlík nebo hrnec zpěníme na sádle cibulku a poprášíme hladkou moukou. Po chvilce restovaní zalijeme mlékem, opepříme a přivedeme k varu. Poté přidáme nastrouhaný eidam a tavený sýr (při trošce fantazie můžeme použít i jiné sýry např. nivu a hermelín). Mícháme dokud se sýry nerozpustí a poté dochutíme solí.

Podáváme s těstovinami, rýží a moc dobré jsou i s opečenými bramborami nebo hranolkami, můžeme kombinovat i s kuřecím masem či krájenou šunkou.

Tip: Na přípravu pokrmu použijeme rendlík z eshopu Luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Rendlik-Manhattan-16cm-d438.htm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *