Špenátová pomazánka
Pomazánka a třeba ze špenátu? Proč ne, jednoduchý recept z této rostliny si můžete kdykoliv připravit na svačinu, večeři nebo jen tak na chuť spolu s nakrájeným pečivem.
Suroviny: 200 g čerstvého špenátu – nejlépe mladé listy, 200 g lučiny, 100 g měkkého taveného sýra, 1 stroužek česneku, pepř a sůl, 2 vejce natvrdo a šunku na posypání.
Postup: Špenátové listy zbavíme tuhých řapíků, důkladně propereme ve vodě a dáme do mísy. Listy zalijeme vroucí vodou a necháme na 2 minutky odstát. Poté vodu slijeme, listy se nechají okapat a zbytek vody v ruce vymačkáme a nadrobno špenát nasekáme pomocí Santoku nože. Lučinu a tavený sýr utřeme společně s česnekem, který prolisujeme: použijeme lis na česnek, smícháme se špenátem, dochutíme solí a pepřem. Pomazánku mažeme na krájené pečivo, ozdobit můžeme kolečky vařeného vejce a jemnými plátky šunky.
Tip: Na lisování česneku můžete použít lis na česnek BergHOFF Geminis na eshopu www.luel.cz: https://www.luel.cz/Lis-na-cesnek-Geminis-d1055.htm
Napsat komentář