Plněné žampiony

Žampiony patří k nejchutnějším houbám, které si můžeme v houbařské sezoně nasbírat čerstvé nebo dá se říci, že si je celoročně můžeme koupit v obchodě a připravit si z nich například tento recept.

Ingredience: 15 větších žampionů, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, lžíci olivového oleje, sůl a pepř, petrželku

Postup: Očištěné žampiony připravíme tak, že odřízneme nožičky až nám zůstanou jen hlavičky, které budeme plnit směsí z mletého masa. Směs připravíme tak, že se vezme mísa, do ní se smíchá mleté maso s utřeným česnekem (použijeme lis na česnek), nasekanou cibulí najemno, přidáme vejce, olej, nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem. Touto směsí naplníme hlavičky žampionů, vyskládáme na plech nebo formy na pečení, do kterého ještě dáme pečící papír. Plech dáme na cca 25 minut do trouby s teplotou 180 – 190 °C a pečeme, nakonec žampiony posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme.

Tip: Pro pečení nejen žampionů vyzkoušejte silikonovou formu na pečení na eshopu Luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Silikonova-forma-na-peceni-d1147.htm 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *