Pečené kuře na paprice

Kuřecí maso, jedno z nejoblíbenějších v našich kuchyní bezesporu patří na náš stůl a každý známe mnoho receptů na mnoho způsobů jak jej připravit a podávat. Dnes máme recept na kuře pečené na paprice s jinou přílohou než je knedlík:

Ingredience: 1 kuře, 2-3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 1 cibule, 2 lžíce másla, 400 ml kuřecího vývaru, koření: nové koření (3 kuličky),1 bobkový list, sušený tymián, sladká paprika, sůl a pepř.

Nejdříve použijeme prkénko na nakrájení cibule najemno, potom rendlík, do kterého dáme cibulku s máslem, špetkou tymiánu, novým kořením a bobkovým listem a pět minut smažíme. Další krok máme, že kuře naporcujeme a všechny jeho strany osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Připravíme si pekáč, do kterého dáme maso potřené směsí z rendlíku a podlijeme třetinou kuřecího vývaru, vložíme do trouby na cca 60 až 120 minut péci. V průběhu pečení podléváme zbytkem vývaru, popřípadě výpekem z pekáče. Po upečení kuřete vyndáme pekáč z trouby. Vezmeme menší hrnec nebo rendlík, nalijeme do něj výpek, v hrnku smícháme mouku a smetanu a přidáme do hrnce, vše promícháme a cca 15 minut povaříme. Kuře podáváme s bramborami či rýží a přílohu polyjeme omáčkou z hrnce.

Tip: Na přípravu pokrmu použijeme rendlík Cosmo z eshopu Luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Rendlik-Cosmo-16cm-d337.htm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *