Kuřecí prsa na smetanové omáčce
Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších pochutin u nás a má široké spektrum využití. My si dnes představíme omáčku ze smetany a v ní kuřecí prsíčka.
Ingredience: 400 g kuřecích prsou, 40 ml šťávy z limetky, 400 ml zeleninového vývaru, lžíci olivového oleje, 20 g přepuštěného másla, 2 lžičky mletého koriandru, 1 cibule, ½ lžičky tymiánu, 50 ml rýžové smetany, pepř a sůl.
Postup: Kuřecí prsa nejdříve opepříme a osolíme, vezmeme pánev a rozehřejeme olivový olej, maso dáme osmažit na cca 16 minutek z obou stran. Prsa vyndáme z pánvičky, dáme jej do hrnce a přikryjeme pokličkou. Šťávu z limetky, vývar, s cibulí nasekanou najemno, koryandr a tymián smícháme v pánvi a necháme přivést k varu na 15 minut zredukujeme. Pánev dáme z ohně a přidáme smetanu a máslo. Vyndáme maso z hrnce a vložíme zpátky na pánev a v troubě zapečeme na 10 minut při teplotě 170 – 180 °C. Jako příloha je vhodná rýže nebo těstoviny.
Tip: Pro pečení nejen žampionů vyzkoušejte pánev na eshopu www.luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Panev-Manhattan-24cm-d445.htm
Napsat komentář