Okurková polévka se salátem
Svěží polévka vařená z trošku jiných surovin než jsme zvyklí, přesto bude chutnat výborně, navíc plná zdravé zeleniny.
Suroviny: 400 g brambor, 100 g másla, ½ střední salátové okurky, 1 malý hlávkový salát, 1 litr drůbežího vývaru, sůl a pepř, pažitka, svazek jarních cibulek
Postup: Vezmeme rendlík, dáme do něj máslo a necháme rozehřát, vysypeme oloupané brambory nakrájené na kostky, okurku nakrájenou na jemné plátky, salát také na proužky a nadrobno nasekanou cibulku. Promícháme a na 10 minut necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou. Potom zalijeme vývarem (vývar nelijeme celý, necháme trochu na případné pozdější zředění), osolíme, opepříme a přivedeme do varu, pak zmírníme ohřev a opět rendlík přikryjeme poklicí a vaříme cca 10 – 20 minut dokud brambory nezměknou. Hotová polévka se nechá trošku zchladit, rozmixujeme ji, ještě dochutíme dle chuti, prohřejeme a můžeme ještě zředit zbytkem vývaru. Polévku podáváme zdobenou pažitkou či jinými bylinkami.
Tip: Na uvaření polévky je možné použít rendlíky a hrnce BergHOFF na eshopu Luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Hrnce-a-rendliky-c16_0_1.htm
Napsat komentář