Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z oblíbené hlívy ústřičné pro 4 osoby jako snadný oběd nebo chutná večeře. Tak se pojďme podívat jak na chutnou pochoutku bezmasého guláše.

Doba přípravy bude  30 minut.

Suroviny: 600g hlívy ústřičné nakrájené na kostky nebo proužky, 1 velká cibule nasekaná na drobno, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce rajského protlaku, 750 ml až 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce celozrnné nebo špaldové mouky, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžíčky pálivé papriky, špetka mletého kmínu, 2 stroužky česneku, 100ml vody, snítka rozmarýnu, sůl a pepř.

Postup: Do hrnce nalijeme olej a ten rozpálíme, osmažíme cibulku a přidáme hlívu. Chvíli restujeme, přidáme kmín, papriku, protlak, česnek nasekaný na drobno, osolíme, opepříme a promícháme.  Toto vše zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rozmarýn a dusíme pod poklicí 15 až 20 minut do měkka. Mouku rozmícháme ve vodě, vlijeme do guláše a za stálého míchání necháme přejít varem dokud guláš nezhoustne. Přidáme sůl a pepř a nakonec přidáme  opět rozmarýn. Jako přílohu se hodí chléb nebo jasmínová rýže.

Tip: Na přípravu guláše a dalších pokrmů použijte kvalitní hrnce a sady hrnců BergHOFF na stránce luel.cz: https://www.luel.cz/Hrnce-sady-c17_0_1.htm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *