Bramborové špagety s parmezánem
Bramborové špagety nebo brambory se špagetami, ač to zní tak, že tyto dvě ingredience k sobě moc nejdou, my Vás přesvědčíme, že i taková kombinace je výborná alternativa k obědu či věčeři.
Ingredience: 300 g špaget, 300 g brambor, 5 lžic oleje, 1 lžička fenyklových semínek, 200 g slaniny nebo klobásy (zbavená střívka), 1 lžička nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř, strouhaný parmezán k posypání.
Postup: Vezmeme hrnec a přivedeme do varu osolenou vodu a do ní přidáme brambory nakrájené na kostky, špagety a semínka z fenyklu a vaříme cca 10 minut dokud nebudou suroviny měkké. Mezitím vezmeme větší pánev (vhodná i pánev WOK) a na oleji opečeme slaninu nebo klobásu nakrájenou na kostky. Až budou špagety a brambory uvařené, tak je smícháme v pánvi se slaninou či klobásou. Celé jídlo ochutíme dle libosti solí a pepřem, přidáme rozmarýn a můžeme podávat. Jako u klasických špaget, tak i zde pokrm posypeme strouhaným parmezánem.
Tip: Pro vaření vody vyzkoušejte hrnec na eshopu Luel.cz na produktové stránce: https://www.luel.cz/Hrnec-s-poklici-GEM-24cm-d1199.htm
Napsat komentář